dissabte, 21 d’agost del 2010

Es posa en marxa una nova campanya de sensibilització adreçada a les escoles de la conca del Ter amb el préstec del llibre “El tresor del Ter”

El Consorci Alba-Ter, en vista de l’inici del nou curs escolar 2010-2011, ha iniciat una nova campanya de préstec del llibre “El tresor del Ter” a les escoles de la conca per utilitzar-lo en el seus treballs didàctics. L’any passat la iniciativa va tenir una gran acceptació.

“El tresor del Ter” és un llibre juvenil d’aventures adreçat a nens i nenes d’entre 10 i 12 anys que permet descobrir diferents elements naturals i culturals del riu Ter. L’autor del relat és Xavier Margenat i el llibre va ser editat el 2006 pel Consorci Alba-Ter. Cada escola pot tenir fins a 20 exemplars del llibre, un màxim d’un mes. 

A més, el treball que es fa a les escoles es pot complementar amb el bloc http://eltresordelter.blogspot.com/  on es troben exercicis -amb les solucions- sobre la fauna, el medi ambient, la geografia, la història i les llegendes relacionades amb el llibre i el Ter. 

El curs 2009-2010 el préstec el van sol·licitar un total de 13 escoles: CEIP Segimon Comas de Sant Quirze de Besora, CEIP Carme Auguet i CEIP Monjuïc de Girona, CEIP Doctor Sobrequés de Bescanó, CEIP Vall del Ges de Torelló, Escola Salesiana de Ripoll, CEIP El Pla de Salt, CEIP Doctor Robert de Camprodon, CEIP Vilanova de Sau de Vilanova de Sau, CEIP El Rocal de Montesquiu, CEIP Andersen de Vic, CEIP Pompeu Fabra d’Anglès i CEIP Mestre Andreu de Sant Joan de les Abadesses.