dissabte, 13 de març del 2010

Una dotzena d'escoles urtitlizen "El Tresor del Ter" a classe

El Consorci Alba-Ter continua col·laborant amb les escoles de la conca del riu deixant en préstec el llibre “El tresor del Ter”
Aquest curs acadèmic 2009-2010 el Consorci Alba-Ter ha posat a disposició de les escoles de la conca del riu Ter el llibre juvenil d’aventures “El tresor del Ter” (CCG edicions, Col·lecció Quaderns de les 7 Sivelles) escrit per Xavier Margenat i editat pel Consorci el 2006. La finalitat és que els joves coneguin el riu i descobreixin els diferents elements naturals i culturals que es poden trobar al llarg del seu curs de forma amena i divertida. El llibre va adreçat a nens i nenes d’entre 10 i 12 anys i es poden trobar exercicis –amb les solucions- a la pàgina web de l’autor http://eltresordelter.blogspot.com
El Consorci ofereix a les escoles un màxim de 20 exemplars durant un període d’un mes amb l’objectiu que el llibre pugui arribar a un bon nombre d’alumnes de primària. Fins ara “El tresor del Ter” l’han sol·licitat una desena d’escoles del llarg del riu. El llibre ja ha estat al CEIP Segimon Comas de Sant Quirze de Besora, al CEIP Carme Auguet de Girona, al CEIP Doctor Sobrequés de Bescanó, al CEIP Vall del Ges de Torelló, a l’escola Salesiana de Ripoll i al CEIP El Pla de Salt. Actualment es troba en préstec o properament estarà a les escoles CEIP Doctor Robert de Camprodon, CEIP Vilanova de Sau, CEIP El Rocal de Montesquiu, CEIP Andersen de Vic, CEIP Montjuïc de Girona i al CEIP Pompeu Fabra d’Anglès. D’aquesta forma, els alumnes també coneixen el Consorci Alba-Ter i les activitats que porta a terme.
El protagonista del llibre és en Joan, que amb un vell plànol que li va donar el seu besavi recorre tot el riu Ter, des dels Pirineus fins a l’Empordà, cercant el tresor del famós bandoler Serrallonga, avantpassat seu. En el seu viatge es farà amic de l’avi Benet, un vell rodamón rondallaire, coneixedor de les llegendes de cada poble. En Benet l’ensenyarà a descobrir el riu, amb el seu entorn i els animals que hi habiten. D’ells també aprendrà el valor de l’amistat i junts viuran un munt de divertides i emocionants aventures durant aquest viatge al llarg del Ter, en la recerca del tresor.