dimecres, 11 de març del 2009

Estudiants de la UdG presenten uns estudis sobre els recs històrics del Baix Ter


El 18 de febrer passat els alumnes dels màsters en Ciència i Tecnologia de l’Aigua i en Medi Ambient de la Universitat de Girona van presentar al públic els resultats del projecte “Valorització dels recs històrics del Baix Ter: nous usos, noves oportunitats”, que han realitzat sota la coordinació de la doctora en geografia humana Anna Ribas.


El projecte, que ha rebut el suport del Consorci Alba-Ter sobretot pel que fa a l’aportació de documentació, ha consistit a fer una diagnosi sobre l’estat actual dels recs històrics de Sentmenat (marge esquerre del Ter) i del Molí de Pals (marge dret) des del punt de vista de la diversitat de funcions que tenen per, a continuació, proposar-ne nous usos i funcions. Un treball molt valuós i aplicable a la realitat, ja que s’emmarca en la futura desaparició de la funció de reg d’ambdós elements per la posada en marxa d’un projecte de canalització dels regadius que millorarà l’eficiència del reg agrícola a la plana del Baix Ter. 


Els alumnes van donar rellevància a la preservació del patrimoni natural i cultural dels recs i van proposar, per exemple, aprofitar aquests valors per crear itineraris que els divulguin. També van ressaltar la gran funció social d’uns recs històrics que han abastit els regants del Baix Ter des del segle XVI fins a l’actualitat. 


Els resultats del projecte, que s’ha realitzat durant dos mesos, es van presentar en forma d'exposició en un acte que va tenir lloc al Museu de la Mediterrània-Can Quintana de Torroella de Montgrí.


(Extret de www.albater.org)