dimarts, 6 de gener del 2009

Aprovació de la Declaració del Ter


En l’assemblea general del Consorci Alba Ter del dia 13 de desembre es va aprovar la Declaració del Ter, que va ser llegida posteriorment per clausurar l’acte de commemoració del desè aniversari de l’ens. Un document elaborat arran d’aquesta dècada de treball per apropar els pobles i la seva gent al riu, contribuint a recuperar el patrimoni fluvial, cohesionant el territori, difonent els valors de l’espai fluvial, creant i dinamitzant la Ruta del Ter i sensibilitzant i educant sobre el riu. Un full de ruta de les intencions futures d’Alba-Ter tenint en compte la tasca ja feta i la molta que queda per fer.

Entre d’altres, en el document es parla de l’aposta del Consorci per:

. Demanar i reclamar un cabal just per al riu, sense obviar la solidaritat cap a altres territoris.
. Vetllar per la conservació de l’estat ecològic del riu i de les seves espècies de fauna i flora, així com per la protecció del patrimoni cultural del Ter, procurant i dinamitzant un desenvolupament econòmic, social i cultural compatible amb aquesta salvaguarda.
. Reforçar la cohesió i compromís unitari amb el riu, sense malmetre la identitat de tots i cadascun dels pobles que s’emmirallen a les seves aigües i també dels que formen part de la conca del riu Ter.