dilluns, 14 d’abril del 2008

Manifestació per reclamar el retorn de l'aigua del Ter


Notícia publicada al Diari de Girona (14-04-2008):

J. Bohigas/EP/ACN, La Cellera.Unes 200 persones es van manifestar ahir al Pasteral -que pertany a municipi de la Cellera de Ter- per reclamar el "retorn" de l'aigua del Ter cap a les comarques de Girona. Segons van explicar els afectats, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va entregar dijous als regants del Baix Ter una previsió de desembassament en què no els destina cabal des d'abril i fins al pròxim mes de setembre. També segons els regants, l'ACA va explicar que hi ha previstes mesures alternatives que, de cap de les maneres, satisfan els afectats. La protesta, que va ser convocada per les citades comunitats de regants, Unió de Pagesos (UP) i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), va tallar la carretera C-63 abans de que es fessin uns parlaments reivindicatius. Els organitzadors van incidir en les conseqüències de l'actual sistema de transvasament -trencament de l'ecosistema, implicacions econòmiques en els empresaris agrícoles del territori...- anunciant la "mort" del riu Ter.(...)"
Podeu trobar la notícia completa al següent enllaç:
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008041400_3_259490__COMARQUES-regants-Baix-queden-sense-cabal-dara-fins-setembre

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the OLED, I hope you enjoy. The address is http://oled-brasil.blogspot.com. A hug.